diumenge, 18 de juny del 2006

Temple de Sachiya Mata, Osiyan


Osiyan, vila habitada principalment per membres de la casta dels brahmins o sacerdots, queda fora dels circuits turístics habituals, cosa que ens permet de passejar sense l'empipadora companyia dels canditats a guies turístics, venedors i simpàtics professionals que habitualment t'assetgen durant les passejades pels pobles.



Osiyan és un centre de devoció hinduista i jainista, i el temple hinduista de Sachiya Mata està dedicat a la deesa d'aquest nom, novena i última reencarnació de la deesa Durga.



Com tots els temples hinduistes, l'interior és colorista, caòtic i desordenat, sense un estil únic, doncs al llarg dels anys, al conjunt bastit originalment en pedra se li han afegit revestiments de mirall, tubs fluorescents, flors de plàstic i ventiladors que n'alteren la fesomia.



A l'interior hi podem observar les mostres de devoció, els càntics i els resos dels fidels. A cada temple aquesta escena és totalment diferent, doncs l'hinduisme no té una litúrgia definida, per la qual cosa cada temple té la seva.